Welkom bij de
rederij Franlis

 

Zalig genieten van zon,
wind en water...

 

Ontdek een wereldhaven
in volle actie...

 

Bezoek de windmolenparken
op zee...

 

geniet van een avontuurlijke
dag op zee...

 

een op maat gemaakte
quote op het water...

Heb ik ervaring nodig?

Vissen op zee is zeer makkelijk en plezant. Vooral in de zomer wanneer men vangsten van 50 makrelen of meer kan bovenhalen.  De bemanning met zijn jarenlange ervaring kan de klanten met raad en daad bijstaan.

Moet ik zelf materiaal voorzien?

U kan zelf uw eigen materiaal meebrengen.  Wanneer u iets te kort komt kan u het ter plaatse aanschaffen.  Wij beschikken over al het nodige materiaal (huur van vislijnen of aankoop hengelmateriaal) om te vissen op zee (zie suggesties hengelmateriaal)

Mag ik de vis achteraf meenemen?

Jazeker. Vanaf half juni tot ongeveer half oktober vangt men meestal makreel, roodbaars , en van half oktober tot half juni vangt men kabeljauw, wijting, schar, steenbolk, enz... U kan uw gevangen vis best mee naar huis nemen in een frigobox. Thuis kan u op voorhand enkele plastic flessen voor 9/10 vullen met water en laten bevriezen.  Deze flessen zullen uw vis koel houden tot bij uw thuiskomst.

Is aangepaste kledij vereist?

U voorziet zich best van sportieve en warme kledij, zoals een oude jeans, T-shirt, trui, windjack en sportschoenen of laarzen volgens het seizoen. Vergeet in het voorjaar en de zomer vooral de zonnecrème niet! De zonweerkaatsing op het water zorgt ieder voorjaar voor "rode kreeften" aan boord!

Kunnen we eten bekomen aan boord?

Lunchpakket dient meegenomen te worden.  Dranken zijn aan boord te bekomen (2 EUR).  Op aanvraag verzorgen wij voor groepen verzorgde lunchpakketten.

Wat indien je zeeziek wordt?

Om zeeziekte te voorkomen raden wij u aan de avond voor uw zeetocht geen te zware maaltijd te nuttigen.  Beperk ook het alcoholgebruik.  Gebruik een lichtverteerbaar ontbijt.  Het is af te raden om met een lege maag op zee te gaan.  Wanneer u gevoelig bent aan reisziekte kan u een half uur voor de afvaart een reispilletje (Paranausine, Vagomine) nemen.  Vrij verkrijgbaar bij de apotheker.  Geen nood indien u er geen mee hebt, de kapitein bezorgt u er wel.

particulierenbedrijvenscholen & groepen afscheid op zee

info & boekingen

Gastenboek

offline