Welkom bij de
rederij Franlis

 

Zalig genieten van zon,
wind en water...

 

Ontdek een wereldhaven
in volle actie...

 

Bezoek de windmolenparken
op zee...

 

geniet van een avontuurlijke
dag op zee...

 

een op maat gemaakte
quote op het water...

Hoe lang duurt de rondvaart?

Het windmolenpark op de Thorntonbank is gelegen op zo’n 30 km uit de Belgische kust.  De heen en terugreis nemen makkelijk 90 tot 100 minuten in beslag, afhankelijk van de stroming en de wind.  Ter plaatse wordt een halfuur halt gehouden en langs het park gevaren.  Samen met het passeren van de sluizen, het in en uitvaren in de haven, moet u rekening houden dat de totale excursie zo’n 4,5 a 5u in beslag zal nemen.

Heeft iedereen een vaste zitplaats?

Neen.  Ons schip beschikt over een groot buitendek met tientallen zitplaatsen en een panoramisch bovendek.  U neemt plaats waar u wenst en kan gedurende de vaart vrij rondlopen.   U komt in contact met de gezonde zeelucht en hebt een open panoramisch zicht.  Daarnaast is er een eenvoudige binnenruimte (schuilruimte) met zitplaatsen voor 40 personen.  En verwarmde keuken met 8 zitplaatsen.

Kunnen we dranken bekomen aan boord?

Jazeker.  Onze bemande bar biedt een ruime selectie van warme en koude dranken (bieren, frisdranken, waters, energiedranken…)  en wat snoep en chocolade.  Op aanvraag verzorgen wij voor uw groep lunchpakketten of mooi uitgewerkte lunches met of zonder bediening, volgens uw wens en budget.  Vraag naar onze vaste formules.

Kan ik de volledige boot afhuren?

U kan de boot voor uw groep, bedrijf of vereniging afhuren.  Dit kan dagelijks, het ganse jaar door, doch volgens beschikbaarheid.  Hierbij kunnen de afvaarttijden en de duur van de vaart worden aangepast aan uw wensen. Op aanvraag verzorgen wij eenvoudige lunches of mooi uitgewerkte maaltijden of walking dinners aan boord, met of zonder bediening.  Ideaal als unieke en leerrijke uitstap voor verenigingen of als teambuildingdag voor bedrijven.  Audio installatie en LCD schermen aan boord aanwezig voor beperkte presentaties.

Wat indien je zeeziek wordt?

Om zeeziekte te voorkomen raden wij u aan de avond vooraf geen te zware maaltijd te nuttigen en het alcoholgebruik te beperken.  Het wordt afgeraden om met een lege maag op zee te gaan, neem een licht ontbijt. Wanneer u gevoelig bent aan reisziekte kan u best uw apotheker consulteren voor een geschikt middel. 

Wat bij slechte weersomstandigheden?

Bij slechtere weersomstandigheden (te veel wind of te hoge golven) kan de kapitein beslissen de vaart uit te stellen naar een latere datum.  Hiervan wordt u telefonisch op voorhand op de hoogte gebracht.  In dit geval blijft uw ticket geldig voor één van de volgende vaarten, volgens beschikbaarheid.  Regen is geen reden tot annulatie van de vaart.  Indien de weersomstandigheden gedurende de vaart wijzigen en een veilige en comfortabele vaart onmogelijk maken, heeft de kapitein het recht de excursie te wijzigen.

Zijn kinderen toegelaten op de Noordzeecruise met bezoek aan het windmolenpark?

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen deelnemen aan de excursie (max. 12 kinderen per vaart).  Hou rekening dat een halve dag op zee voor jonge kinderen moeilijk kan zijn.  Kinderen jonger dan 6 jaar worden omwille van veiligheidsredenen niet toegelaten

particulierenbedrijvenscholen & groepen afscheid op zee

info & boekingen

Gastenboek

offline